Menü
Kosár

NoCarb Noodle - Szélesmetélt tészta 400 g

NoCarb Noodle - Szélesmetélt tészta 400 g
Hot Rendelhető 2-5 munkanap
NoCarb Noodle - Szélesmetélt tészta 400 g
 • Készlet: Rendelhető 2-5 munkanap
 • Márka: NoCarb
 • Cikkszám: 5999885907144
779Ft
Bruttó ár 779Ft

NoCarb Noodle - Szélesmetélt tészta 400 g

A termék jelenleg nem rendelhető!

A NoCarb Noodle ideális alternatíva a hagyományos tészta helyettesítésére. Íztelen, opálosan áttetsző, olaszosan "al dente" állagú konyhakész termék. Tartósítószert, mesterséges aromát nem tartalmaz.

 nettó 300g NoCarb Noodle Szélesmetélt tészta

Összetevők: Tisztított víz, konjak glükomannán liszt, kalcium hidroxid.

Hogyan lehetséges, hogy a NoCarbNoodle nem tartalmaz sem szénhidrátot sem kalóriát? Ez ellentmond mindannak, amit a tésztafélékről tudunk!

A titok a NoCarb liszt fantasztikus tulajdonsága – a kivételes nedvmegkötő képesség.
Képes saját tömegének akár háromszázszorosát is megkötni. Ezért a NoCarbNoodle 100 gr kész tésztában alig 4 gr liszt van, aminek a tápanyag tartalma igen elenyésző.

Az elfogyasztott tészta - a vízben oldódó növényi rostjainak köszönhetően - mégis laktató. Étkezés után órákig jóllakottnak érezzük magunkat. A gyomrot és a bélrendszert emésztésre serkenti, ezáltal több kalóriát éget el szervezetünk, mint amennyit a tésztával bevittünk, ugyanakkor ballasztanyagként végigvonul a bélrendszeren kitakarítva azt.

Minden diétába könnyen beilleszthető, azok, akik szeretik a tésztaételeket, de egészségügyi állapotuk okán tartózkodniuk kell tőle a NoCarbNoodle-val esélyt kapnak arra, hogy ne kelljen teljes mértékben mellőzniük a kedvelt ételeket.

Konjac - Genus Amorphophallus egy évelő növény. Leginkább a szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki területek tengerszint feletti 800 méter magasságban nő, ahol az átlagos hőmérséklet 16 ℃ és a környezet szennyezés is igen alacsony. Az ilyen kiváló földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően a Konjac növény gumójából készült liszt rendkívül tiszta és kitűnő minőségű. A liszt - továbbiakban NoCarb liszt - legfontosabb alkotóeleme a glükomannán a növény vízben oldódó élelmi rostjai. A glükomannán egy fantasztikus tulajdonsággal rendelkezik, ez a tulajdonság emeli ki a többi vízben oldódó élelmi rost sorai közül és ennek köszönheti mérhetetlen népszerűségét, a glükomannán molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszázszortöbb mennyiségű vizet megkötni. Minél jobb minőségű a liszt annál nagyobb a nedvesség megkötő képessége.

A növény ehető része a lapos, kerek gumó, átlagosan legalább 25 cm átmérőjű, világoszöld, sötétlila foltokkal. Szára vaskos, erős, fás, levelei tenyér alakúak. Természetes élőhelyén gyér erdőkben nő.

A Konjac gumó nagyon tápláló, alkotó elemeit tekintve:  több mint 45%-át, a glükomannán teszi ki, 9,7% nyers fehérje, 7,8% legalább 16 különböző féle aminosav, 2,5%-ot tartalmaz a 7 esszenciális aminosavból  ásványi anyagok, mint kalcium-, foszfor-, vas-, cink , mangán, króm és réz  -alacsony kalóriatartalom, -alacsony zsír-és magas rost tartalommal.

A NoCarb liszt élelmi rostjai a legkiválóbb a vízben oldható élelmi rostok közül, amit a természetnyújthat az embernek. A lisztben található glükomannánt nem hidrolizálják az emésztőenzimek és az emésztőszervek, ezért nem tudnak előállítani kalóriát belőle. Ugyanakkor a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést/ürítést. Diétás rostoknak pótolhatatlan élettani hatása van az emberi szervezetre, számos betegség kialakulását gátolják meg.
A japánok "vértisztító", valamint "a bélrendszer kéményseprője" névvel illetik.
Az amerikaiak "életmentő" ételnek tartják a nyugatiak "civilizációs betegségei ellen."

Minden 100 gramm NoCarb liszt tartalmaz 0,91g fehérjét, 0,52g zsírt, 0,11g telített zsírsavat, 82,79g élelmi rostot (glükommannán), 0,01g nátriumot, 187 Kcal-t.

 • A glükomannán egy nagy molekulájú vegyület, amely szuper abszorbens, a molekulák mérete képes száz- háromszázszorosára duzzadni miután magába szívta a vizet. Nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után, de képes elnyelni/megkötni a koleszterint és az epesavat, segíthet a magas vérnyomás csökkentésében valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében/gyógyításában.
 • Fehérje és az aminosavak
  A Konjac gumó tartalmaz 5% -10% nyers fehérjét és 6,8% -8,0%legalább 16 féle aminosavat (ezen belül 7 esszenciális aminosavat.) Az Amorphophalluskonjac kb. 16-18 aminosavat tartalmaz 6,283%, mértékben,ebből 2,634% az esszenciális aminosav tartalom.
 • Ásványi anyag tartalom
  A Konjac gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban: K, Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Co
 • A csodálatos élelmi rost
  Az élelmi rost az ehető növényi részeknek az a komponense, amit az emberi szervezet nem tud ugyan megemészteni, de a tápcsatorna alsó részében az ott élő baktériumok többé-kevésbé képesek feldolgozni. Élelmi rost elsősorban a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben (pl. bab, borsó, lencse), magvakban (pl., dió, mogyoró, mák, szezámmag), valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékekben, pelyhekben, korpában, müzliben található. Felosztásuk oldódási képességük alapján történik: vízben oldódó, és vízben nem oldódó csoport. A táplálkozási felmérések szerint hazánkban a szükséges élelmi rost mennyiségnek körülbelül a felét fogyasztjuk el.