Menü
Kosár

NT. MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT 100 db.

NT. MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT 100 db.
Új
NT. MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT 100 db.
5,180Ft
Bruttó ár 5,180Ft

NT. MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT 100 db.

MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT - 100% magnézium-biszglicinát kelát, jól hasznosuló szerves magnézium, családi kiszerelésben

100%-ban magnézium-biszglicinátból származó hatóanyag, növényi kapszulahéjban. A magas biohasznosulású aminosav kelát formájú magnézium forma már 3 éves kortól fogyasztható, jól tolerálható, nem okoz gyomorpanaszokat és hosszú távon keresztül is biztonságos. A családi kiszerelésben (90+10 db növényi kapszula) elérhető termékünk, akár 100 napra elegendő mennyiségű magnéziumot nyújt. 

AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100% MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT

KELÁTOLT SZERVES MAGNÉZIUM, IGAZOLT DALTON MÉRET (172,3)

ELLENÁLLÓ A GYOMOR SAVAS KÖZEGÉVEL SZEMBEN

NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT, HASMENÉST, GÁZKÉPZŐDÉST

VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJJAL VALÓ FORMULÁZÁS

LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES

FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!

CSALÁDI GAZDASÁGOS KISZERELÉS, AKÁR 100 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGGEL

90 DB+ 10 DB AJÁNDÉK KAPSZULÁVAL

NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT, JÓL TOLERÁLHATÓ. A szervetlen magnézium-formák (pl. magnézium-oxid) alkalmazása sokszor kellemetlen tüneteket okoz, ennek hátterében az úgynevezett ozmotikus hasmenés áll, ami a felszívódás elégtelensége esetén jelentkezik (az ozmotikusan aktív, fel nem szívódott magnézium a vastagbélbe jutva vizet tart vissza, a következmény folyadékbeáramlás, hasmenés).  AZ AMINOSAV KELÁTOLT SZERVES FORMÁJÚ MAGNÉZIUM MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL A SZERVEZETBEN. Ugyanakkor stabilitási állandókkal is rendelkezni kell, amelyek hatékonyak. Ezért igen stabilnak is kell lennie a kötéseknek, hogy megőrizze ezeket a tulajdonságokat és védelmet biztosítson. Ráadásul a ligandumnak is, a szervezet számára hasznosíthatónak kell lenni és ez a glicin esetében teljesen igaz, hiszen ezzel az aminosavval kelátolják a magnéziumot.

A másik fontos tényező a biohasznosuláshoz a vízoldhatóság. ÁLTALÁNOSSÁGBAN ELMONDHATÓ, HOGY A SZERVES MAGNÉZIUMFORMÁK (PL.: MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT) VÍZOLDHATÓSÁGA JOBB, A SZERVETLEN MAGNÉZIUM FORMÁKKAL (PL.: MAGNÉZIUM-OXID) ÖSSZEHASONLÍTVA.

TERMÉKÜNK ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ HATÓANYAG, BIZONYÍTOTTAN 172,3 DALTON MÉRETTEL, AMI BIZTOSÍTJA A MAGAS BIOHASZNOSULÁST. 

A FENTI MECHANIZMUS TEKINTETÉBEN A MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT ELŐNYE HÁROMSZOROS, AMELYEK AZ ALÁBBIAK SZERINT ÍRHATÓ LE: 

Először is, KELÁT ÁLLAPOTBAN A MAGNÉZIUMION SEMLEGES, és nem növeli az ozmózis nyomást a bélben. A túl sok ion megnöveli az ozmotikus nyomást a bélben, ami a bél lumenébe történő vízáramlást okozza, azért, hogy felhígítsa ezeket az ionokat és csökkentse koncentrációjukat, ezáltal laza székletet vagy hasmenést okozva. 

Másodszor, A PH CSÖKKENÉSE, AMELYET A GLICIN PUFFERKAPACITÁSA OKOZ, javítja a hidratációt és ezáltal a magnézium felszívódását. Ez minimálisra csökkenti a hasfájást és javítja a magnézium-biszglicinát tolerálhatóságát.

Harmadszor, A MAGNÉZIUM DALTON MÉRETE BEFOLYÁSSAL VAN A BIOHASZNOSULÁSRA, a kisebb Dalton méretű magnézium magasabb biohasznosulással párosul, valóban bekerül a véráramba, így a biológiai hozzáférhetősége hatékonyabban tudja elérni a tervezett egészségügyi előnyöket.

A MAGNÉZIUM TÖBB, MINT 300 ENZIM MŰKÖDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES, AMI HOZZÁJÁRUL:

A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ

AZ IDEGRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ

NORMÁL PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ

Ezen kívül a magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly és az egészséges fogazat fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban. 


LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES!

Nettó tömeg: 94 g (90+10 db)

Összetevők: szerves magnézium (magnézium-biszglicinát), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).     

Adagolási javaslat: Gyermekeknek napi 1, felnőtteknek napi 2 kapszula, lehetőleg étkezések közben, bő vízzel lenyelve. A kapszula por tartalma, annak szétnyitásával belekeverhető gyümölcslevekbe. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

hatóanyag a napi adagban   1 kapszulában

Szerves magnézium   

(magnézium-biszglicinátból)    100 mg (26,67 %*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100  

740 mg magnézium-biszglicinát, amely 100 mg aktív magnéziumnak felel meg. 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

A termék 3 éves kortól alkalmazható

A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 27789/2021 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!