HIMALÁJA ÁJURVÉDIKUS TEA ALOCHAKA 100 g

Free Shipping
Gyártó: Everest Ayurveda
Cikkszám: '8594060590189'
Készlet információ: Készleten
1,820Ft
Nettó ár: 1,820Ft

HIMALÁJA ÁJURVÉDIKUS TEA ALOCHAKA 100 g

Szem és látásfunkciók

Mentha arvensis jótékonyan hat a látás optimalizálására. Erősíti a látásfunkciókat és frissíti a szemizmot működését

Centella asiatica támogatja az agyi és felismerő funkciókat

Withania somnifera ösztönöz fáradság és koncentráció hiány esetén

Összetétel: mentha arvensis, centella asiatica, withania somnifera, zingiber officinale, glycyrrhiza glabra

Súly: 100 g szálas tea

Ajánlott adagolás: napi 2 csésze

Elkészítés: Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) 3 – 5 percig főzzük, vagy leforrázunk 250 ml forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk

használat: A himalája gyógynövényeket hagyományosan legalább 3 – 5 percig kell főzni abban az esetben, hogyha a szervezet leki és testi funkcióit szeretnénk optimalizálni. Az így elkészített főzetnek erősebb hatása, lágy az íze és jótékonyan hat az emésztésre, amely nagyon fontos a jótékony hatással lévő himalájai gyógynövény kivonatok felszívódása végett. A tea fogyasztását a napi folyadékbevitel részének tekintjük, és a szervezet helyreállítani kívánt funkcióinak visszaállításáig isszuk. Tisztító gyógynövénykúra esetén a teákat 1 – 3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint. Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után.

Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrendkiegészítő. Tartsa távol a gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyett esíti a változatos étrendet. Nem alkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: Nepál

Egyszerre maximum kétféle tea használatát javasoljuk. Többféle teát lehet napi vagy heti rezsimben váltogatni a testi vagy lelki egészség egyensúlyának megbomlása esetén, amennyiben ezek általános megjelenési formáit szeretnénk normalizálni. A teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel. Amennyiben élénkítésre vagy megerősítésre használjuk, a gyógynövényeket elegendő kiáztatni. Ez estben a teákat korlátlan ideig fogyaszthatjuk. A gyógynövényfőzet optimális hatása eléréséhez fogyasszuk melegen és étkezés előtt. Minden tea sajátos íze a terapeutikus hatás része, és megfelel az ájurvéda hat íze tulajdonságának. Ezért nem ajánlott semmilyen édesítőszert hozzáadni.

Az ayurvéda:

A több száz éven át kipróbált himalája gyógynövény keverékek kedvezően hatnak minden egyes ember egész testi állapotára és pszichikai állapotára a saját alapjellemzői és a három egyedi biológiai energia-kombináció (dósa) váta, pitta, kapha alapján. Az ájurvéda szószerinti fordítása „tudomány az életről“, az egészséges életmód elveiről alkotott legősibb holisztikus orvosi rendszert képviseli. Az Ájurvéda gyakorlat mindenekelőtt a tudatos megelőzésre és egészséges életmódra apellál, mert a betegséget mindig könnyebb kezdeti stádiumban gyógyítani, mint előrehaladott állapotban, amikor is már az esetek többségében megtörtént a testszövetek károsodása. A betegségek 70%-ban az ok a helytelen életvitel. Ezért az Ájurvéda terápia sikere főként a helyes táplálkozáson alapszik és azon, hogy hajlandóak vagyunk mindennapi életünkben változtatni néhány korábbi szokásunkon és sztereotípián, melyek sokszor állnak egészségügyi problémáink gyökerénél. A helyes hozzáállás, a kemény akarat és az elhivatottság az irányba, hogy megoldjuk egészségügyi problémáinkat, mindig a siker kezdetét jelenti.

Az Ájurvéda az embert a test, a lélek, a tudat és az életvitel megoszthatatlan és kölcsönösen összefonódott komplexusának tekinti. Nem a betegségek szimptomatikus megjelenésére irányul, hanem mindenekelőtt az okokra, melyek minden betegség előtt megjelennek. A szimptómát csupán figyelmeztetésként értelmezi, hogy a szervezetben nincs valami rendjén és mélyebb szinten szükséges a korrekció. Minden ember a három biológiai alapelv egyedi arányával születik (dósa) – váta, pitta, kapha – (a tibeti értelmezés szerint szél, epe és váladék), melyek individuális genetikai kódot jelentenek, mely meghatározza pszichoszomatikus jellegünk kialakulását.